Скопие. Община Струга е малка част от държавата. Тя има дълга традиция на различни религии и етнически общности, но съжителството винаги е било еталон. Ето как си представям нашата страна, като общество за всички, страна, интегрирана в Европейския съюз и НАТО“, заяви консенсусният кандидат за президент Стево Пендаровски в Струга, цитиран от македонското електронно издание “МКД“
С гласуването за Пендаровски гражданите ще гласуват, за да потвърдят реформите, развитието, напредъка в европейската интеграция, която осигурява повече чуждестранни инвестиции, нови работни места и по-висок стандарт на живот за всички граждани.
"Македония сега е сигурна и стабилна страна и вратите към ЕС и НАТО са отворени. Другият вариант не предлага нищо, а това, което той иска, е просто да дойде на власт и повторно да върне държавата в тъмното минало на изолацията и разделението ”, подчерта кандидатът за президент на управляващата СДСМ и ДСИ.
Пендаровски призова за масово участие на изборите на 21 април и силна подкрепа за концепцията, която води напред.
"Нека масово да гласуваме за номер три (номерът на Стево Пендаровски – бел.ред.), за да продължим всички заедно напред за една мултиетническа, демократична и богата страна," каза Пендаровски.

Превод и редакция: Юлиян Марков