След великолепна игра през първото полувреме Лудогорец U19 пречупи силния тим на водачите във временното класиране Черно море с 2:1. Мачът от XXIII кръг на първенството в Елитната юношеска група до 19 години се игра във Варна.

Момчетата на Тодор Живондов влязоха силно в двубоя. Още в 7-та минута, след изпълнение на странично хвърляне, "орлите" комбинираха красиво и след поредица от точни, бързо раздадени пасове, матираха отбраната на "моряците". Голът отбеляза Хюсеин Хюсеинов с перфектен завършващ удар. Лудогорец продължи да играе по-технично, по-бързо и по-комбинативно. Димитър Митков можеше да удвои от удобна позиция, но малко не му достигна да порази целта. Той се реваншира за пропуска в 28-та минута. "Орлите "разцъкаха" по десния фланг, топката премина през четирима играчи, а таранът отправи красив и неспасяем удар за 2:0.

През втората част разградчани се прибраха в своята половина и разчитаха на контраатаки. При две от тях само точния последен пас не достигна, за да стане преднината им класическа. В 88-та минута възпитаниците на Живондов не действаха концентрирано и позволиха варненци да намалят на 2:1. Финалният щурм на съперника обаче не доведе до някакви сериозни опасности пред Дамян Дамянов и "орлите" заслужено триумфираха.

Ludogorets.com