Жители на Малко Търново блокираха пътя за града. Те са недоволни от намерението на правителството да настани в района на града мигранти.

„Факт е, че  3 000 човека ще бъдат заселени в Малко Търново, макар и във фургони. Няма да позволим да заселят нови 3 000 екстремисти тук”, категоричен бе един от органицзаторите на протеста, господин Павлов пред сутрешния блок на Нова телевизия. - Ще останем още малко, след което ще освободим движението. Става дума не за политически, а за национален протест. Само ние от „Възраждане” сме тук. Никой не иска да ни подкрепи”.

„От Болярово съм – допълва жена, дошла на протеста. - Избиха ми животни. Повече няма да позволим този тормоз. Притеснява ме това, че ще дойдат хора, които тук никой не иска. Не искам да живея в страх, че мога да бъда изнасилена аз или сестра ми”.

„Няма как да вярвам на хора, които излизат и посягат на собствените си братя и сестри – допълва мъж. - На хора, които не могат да познаят откъде духа вятърът и да наравняват сами себе си. Това временно настаняване винаги става постоянно. Така че не мога да вярвам на никой.”