В официалния индонезийски сайт на Samsung се появи англоезична страница с кратко описание на подготвяния за пазара смартфон Galaxy A90, който засега не е официално представен от производителя. Уеб страницата бързо бе премахната, но информацията се разпространи в глобалната мрежа.

PhoneArena счита, че Galaxy A90 ще бъде първият смартфон на Samsung с изскачаща и въртяща се камера. А това означава, че дисплеят няма да има каквито и да било прорези или отвори. Според тази информация, екранът на мобилното устройство е тип Notchless Infinity – тоест, екран със съвсем тънки рамки без никакви прорези или отверстия.

В изтеклата уеб страница ясно се вижда, че дисплеят Notchless Infinity ще се използва единствено в модела Samsung Galaxy A90.

Предполага се, че благодарение на специалния механизъм за завъртане, изскачащата камера на Samsung Galaxy A90 ще може да се използва както като основна, така и като предна. Според слуховете, поради особената конструкция на телефона, неговото захранване ще се осъществява от акумулаторна батерия с по-малък капацитет – 3700 mAh. При това, по-младшите Samsung Galaxy A50 и Samsung Galaxy A70 разполагат с батерии с капацитет съответно 4000 и 4400 mAh.

Enter the era of live. April 10, 2019 – Live on https://t.co/kDIR3TcbZ5 #SamsungEvent pic.twitter.com/EqN8wF04Wd

— Samsung Mobile (@SamsungMobile) March 18, 2019

Анонсът на Samsung Galaxy A90 е обявен за 10-ти април тази година. Компанията обяви, че на това събитие ще анонсира нещо съвсем ново.