Стуци Ламборгинито, една от легендите в Министерството на отбраната, си е отишъл от рак на белите дробове, пише столичен седмичник. Полк. Стоян Стоянов се сдоби приживе със скандална слава. Той почина преди дни след дълго и мъчително боледуване. Колеги на покойника смятат, че причината за смъртта му е заболяване на бъбреците, но други твърдят, че става дума за коварния рак.

Лекарите направили всичко възможно да спасят живота на бившия военен чиновник, но въпреки редовната хемодиализа и скъпите лекарства, за които съпругата и синът му не пестели средства, резултат от лечението нямало. 

Стуци се стопил буквално пред близките си, въпреки че имал отлична физическа форма и от години водил здравословен начин на живот, като не допускал да има наднормено тегло. Всеки ден ходил пеша от квартал "Хаджи Димитър", където живеел, до центъра. Мнозина негови познати са наясно, че той не пушел, не пиел и единственото му удоволствие било в кока-колата. В последните си дни Ламборджинито тежал едва 50 кг.След поредната хемодиализа миналия петък той се почувствал изключително зле и помолил да го закарат у дома, но по пътя издъхнал.

Прякорът му идва от кола, която самият той закупил и ремонтирал. Страстта му към хубавите коли му донесли именно такава слава. Имал и Ферари.

Стуци има стабилна биография в армията. Завършил е военно-политическия институт в Лвов, където придобива и технически умения, послужили му след това за сглобяването на колите. През годините работи в няколко агенции на МО. Името му нашумя покрай големия ремонт на Резиденция "Лозенец", която бе отворена за събития по негово време. През 2009 г. попадна в полезрението на Темида заради строежа на военното НДК, чиято цена от 9 милиона внезапно нараства от 20 милиона.Името му се забърка и в други скандали - отдаване под наем на военни имоти на цената на спанака на мутренски групировки и продажба на военни имоти на безценица. 

С триста зора Стоянов успява да докаже, че не е купил Ламборгини за 2 милиона лева, нито е подписвал фалшиви документи.