Носителят на Купата на Германия за миналия сезон Айнтрахт (Франкфурт) шокира Интер и след 1:0 в Милано се класира за 1/4-финалите на Лига Европа. Първата среща не немска територия бе завършила без попадения, а единственото попадение на реванша отбеляза Лука Йович (5) още в началото.

„Нерадзурите“ бяха без официално контузения си голмайстор Мауро Икарди, на който му бе отнета капитанската лента и отказва да тренира с отбора, и наказаните Лаутаро Мартинес, Раджа Наинголан и Квадво Асамоа.

Гостите започнаха по-активно и още в 3-ата минута Алер изпусна страхотна възможност да открие резултата, след като от близка дистанция прати топката в напречната греда. Секунди преди това вратарят Самир Ханданович изби удар на Костич. След по-малко от още 120 секунди „орлите“ поведоха, след като Йович се пребори със Стефан Де Фрай и прехвърли излезлия напред Ханданович.

В 27-ата минута Алер прати топката във вратата на Интер, но голът не беше признат заради засада. След още 12 минути игра Гачинович се възползва от грешка на Матиас Весино и напредна в наказателното поле на домакините, но Ханданович се намеси и спаси шута му.

След почивката атаките на гостите продължиха да бъдат по-опасни от тези на домакините и само намесите на Ханданович предотвратиха нов гол във вратата му след удари на Алер, Гачинович и Йович. Едва в 65-ата минута Интер стигна до опасно положение, но вратарят Кевин Трап спаси удар на Политано. Последваха неточни удари на Весино и Кандрева, а в 73-ата минута на терена за домакините появи 16-годишният Себастиано Еспосито, който е най-младият играч с участие в елиминациите на турнира.

До края на мача не се случи нищо запомнящо се и Айнтрахт елиминира Интер от турнира.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019