Испанският съд отложи делото срещу най-скъпия футболист в света Неймар от ПСЖ за 27 септември. Бившият клуб на бразилеца заведе иск срещу него и делото трябваше да се проведе на 21 март, но бе преместено.

Както е известно, Неймар напусна Барселона през лятото на 2017 година за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро. През същата тази 2017 година той изкара повече от 183 дни в Испания и според законите на страната трябва да си плати всички данъци. Месеци преди трансфера си той се бе споразумял за нов договор с каталунците и бонус 40 милиона евро, но само 14 милиона евро от тази сума са му били изплатени, а останалите е трябвало да бъдат преведени по-късно през годината.

След трансфера на Неймар в ПСЖ от Барселона отказаха да му дадат останалите милиони и този казус стигна до съда. Данъчните в Испания са изискали документ от Барселона за потвърждение на изплатения бонус, за да не си е спестил бразилеца пари от данъци. Нападателят пък трябва да предостави документ за получен бонус и от ПСЖ за подписване на договора.