Как ще се развият събитията в българския европарламент, след като и партия "Воля" на Веселин Марешки реши да не влиза повече в залата? Ще настъпи ли политическа криза и извива ли ръце лидерът на партията? На тези въпроси отговаря евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

- Г-н Джамбазки, как ще коментирате днешния акт на партия "Воля" и заявлението на лидера Веселин Марешки, че напускат парламента?

- Поведението на този човек е меко казано странно и непоследователно. Неговото място всъщност така или иначе не е в парламента, а при българското правосъдие. Очевидно той играе някаква си негова игра и може би иска да си вдига цената. Но това не е важно за българското общество. В парламента има 122-ма народни избраници и те трябва да ходят на работа. А дали "Воля" ще решат да ходят на работа, това не е наш, а техен проблем.

- Не настъпва ли по този начин политическа криза, след като втора партия след БСП обявява, че повече няма да влиза в зала?

- Аз мисля, че това е някакъв блъф на Марешки и той ще се разреши и разкрие в следващите няколко дни или часове дори по един или друг начин. Знае се, че това е поливалентна партия, която няма някаква своя идея, а обслужва интересите на лидера си. Председателят им търгува с тях като с хапчета плацебо. 

- Появиха се подозрения, че Марешки се опитва да извива ръце и че ще поиска нещо...Дали пък няма връзка със закона за горивата?

- Любопитно ще бъде за обвинителите да се направи една данъчна ревизия или финансова ревизия на Марешки и неговия бизнес. Пазарувал съм в аптеките му, там не може да се плати с карта. Опитах в центъра на София, в аптеката му на ул. "Трапезица". Според мен това означава, че се крият данъци.

- Това означава ли, че Марешки е пазен до момента и не са му правени проверки?

- Не мога да кажа, но поведението му е на зависим човек.

- От кого е зависим според вас?

- От външни фактори, които го ръководят. 

- И все пак, възможна ли е парламентарна криза, и БСП, и "Воля" са навън...

- Там им е мястото. Особено на лицемерите от БСП, които в Европа са за джендърите, а у нас лъжат, че са против. По-добре да не се връщат в парламента.