Женски футболен отбор от пакистанския град Карачи ще гостува през юни в спортния комплекс "Димитровец" в село Ковачевци, съобщиха от общината. Чуждестранният тим ще проведе тук 3-дневен лагер и ще изиграе приятелска среща с местния Риал, който е на девето място в държавното първенство за жени. Бъдещото спортно сътрудничество е договорено от ръководството на община Ковачевци и представители на посолството на Пакистан у нас.

Стадионът в Ковачевци разполага с около 8 000 места,ремонтиран е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. Реконструирано е футболното игрище, лекоатлетическата писта и пясъчникът за дълъг скок. Изградени са две нови волейболни и едно баскетболно игрище, също и трибуна за публиката.Обособен е нов главен вход и построена нова ограда , тоалетните, съблекалните, административната сграда и коментаторският пункт са ремонтирани основно.

Построена е нова мyлтифyнкциoнaлнa зaкpитa cпopтнa зала с пoмeщeния зa фyтбoл, бoкc, фитнec и дp., обновен е и складът за съхраняване на спортни уреди. С 14-те къщи за гостуващи отбори комплексът се е превърнал в предпочитана тренировъчна база. Тук идват на лагери футболни, баскетболни, волейболни отбори, софийски и пернишки детски спортни школи.