„Мисис България 2017“ инж. Валя Жекова направи дарение за жертвите от насилие

Нека всички заедно се изправим срещу насилието и да защитим невинните, призова дарителката


Тя апелира бургазлии да гледат моноспектакъла „Прегръдката на ангела“ и да подпомогнат борбата срещу насилниците

„Мисис България 2017“ инж. Валя Жекова направи дарение за жертвите от насилие по време на официалната церемония „Личност на годината 2018” в Гранд хотел и СПА Приморец.
„Преди една година, когато спечелих титлата „Мисис България 2017“, застанах зад една кауза за борба срещу насилието и срещу сексуалното посегателство над жени и деца, както и за закрила на женските права“, сподели тя.
„Една година по-късно аз продължавам тази инициатива като подкрепям проекта, който е съвместен между общинската администрация, ОД на МВР – Бургас и асоциация „Деметра“ за осъществяване на тяхната дейност срещу домашното насилие и насилието на полов признак“, добави дамата, която е и носител на титлата „Мисис Бургас 2016“.
„Искам с лични средства, отделени от моята скромна административна заплата, да даря и да подпомогна целите за превенция на насилието и престъпността в Бургас към този проект“, сподели тя.
„Аз не съм само една мисис, а зад моето име стои една реализирана жена. Работя в Регионалната здравна инспекция. По професия съм инженер химик и имам редица специализации в тази сфера“, добави инж. Жекова.
„Искам да ви уверя, че събирането на всеки един лев е от голямо значение и едно достойно дело. Най-ценното дарителство е даряването на внимание към децата, жертви на насилие, както и заявяване на загриженост и ангажимент по този проблем. Всички сме създадени, за да сме щастливи и да извървим нашия път към добро и смирение“, заяви „Мисис България 2017“.
„Избрах този форум за своето дарение и като един посланик срещу насилието призовавам всеки от вас, който има възможност и желание, да посети моноспектакъла „Прегръдката на ангела“, който ще се състои на 23 януари от 19 часа в Куклен театър Бургас
Постановката поставя темата за насилието над жените. Средствата, събрани от продажбата на билети, ще бъдат дарени за каузата „Стоп на насилието срещу жени“, подчерта инж. Жекова.
„От чисто майчинско сърце приканвам да отидете и да гледате спектакъла! Нека всички заедно се изправим срещу насилието по улиците и да защитим невинните!“, призова тя.
Пликът с дарението на инж. Жекова ще бъде връчен на асоциация „Деметра“ в понеделник, каза пък
главният редактор на Флагман.БГ Катя Касабова, която получи и благодарствено писмо от председателя на Търговско-индустриалната камара в Бургас Видка Вълчева.
„То е за активното участие на Катя Касабова и на Флагман.БГ в една благотворителна вечер, която се проведе през 2018 г., под патронажа на кмета Димитър Николов тогава се събраха 58 900 лева в подкрепа на Държавна опера – Бургас. Техниката е закупена от Германия и в момента се монтира. Искам да ви поднеса това благодарствено писмо от името на Клуба на бизнеса в лицето на Марина Бошнакова“, заяви Видка Вълчева.
„Благодарим на г-жа Касабова и на дарителите! Работихме всички заедно, за да не замълчи музиката в Бургас“, добави тя.
„Тези аплодисменти са за Марина Бошнакова. Средствата, които бяха осигурени за Държавна опера Бургас, бяха основно заради нейната организация“, каза пък Катя Касабова.

В категории: Бургас