Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че защитникът Деян Ловрен ще пропусне предстоящото гостуване на Брайтън, което прави избора на германеца за центъра на защитата силно ограничен. Добрата новина е, че Жоел Матип е подновил тренировки, но все още не е ясно дали той ще бъде в състояние да играе утре. Ако това не стане, то отново като партньор на Вирджил ван Дайк ще бъде използван Фибиньо. Бразилският халф действаше като централен бранител и в двубоя с Уулвърхамптън за Купата на Англия.

"Не знам точно колко ще отсъства Ловрен. Достатъчно сериозно е, че да не може да играе срещу Брайтън, но иначе травмата не е тежка. Очаквам да се завърне след мача с Кристъл Палас, но не съм сигурен. Жоел Матип вчера тренира за първи път с отбора. Това е наистина добра новина, но трябва да почакаме. Ще преценяваме ден за ден. Ако се наложи Фабиньо да играе като централен защитник, а той го е правил и преди, трябва да поработим върху това на тренировъчното игрище", заяви Клоп, който още веднъж подчерта, че няма да привлича нови защитници през тази зима.

Германецът добави, че 18-годишният Рафаел Камачо ще остане в клуба и няма да бъде пращан отново под наем през тази зима.