Двама мъже, участвали в гонките от миналата година с каруци между Черганово и Овощник, вече са в затвора. Те са на 34 и на 37 години, а наказанието „лишаване от свобода“ е за хулиганство.

34-годишният мъж извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отправил закани и обидни реплики към полицейски служител, отказал да изпълни полицейско разпореждане и нанесъл лека телесна повреда на униформен. Определеното наказание спрямо мъжа е 11 месеца „лишаване от свобода“ и ще се изтърпява при първоначален „строг режим“.

Другият е осъден на 6 месеца „лишаване от свобода“ и също ще се изтърпява при първоначален „строг режим“. Освен, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, блъскал, обиждал и пречил на полицейски служител да изпълни задължения по опазване на обществения ред, мъжът направил опит да го удари с дъска.

Определенията на Районен съд-Казанлък са постановени след одобрено споразумение за решаване на делата, влезли са в законна сила и понастоящем осъдените изтърпяват наказанията си в затвора.

Сигналът в Районно управление - Казанлък за нерегламентирано състезание с каруци (кушия) бе получен на 28 октомври миналата година  11:00 часа. На място са изпратени три полицейски екипа. Те установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане лицата напускали мястото.

Малко по-късно, около 11:55 часа, бил получен втори подобен сигнал - за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник. Изпратените на място полицейски екипи установяват 30 – 40 души с няколко каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото, лицата са се подчинили, а на място е останал полицейски екип.
Малко по-късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с 4 лица, движеща се от Овощник към Черганово, лицата започвали да се държат агресивно спрямо полицаите и се опитали да осуетят проверката. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока.