Кметът на Войводиново Димитър Тосев обеща на местните жители, че до две седмици незаконните постройки в ромската махала ще бъдат бутнати. 

Протестиращи подеха дискусия на микрофон пред насъбралата се тълпа, задавайки десетки въпроси към кмета на селото. За жалост много от тях бяха политизирани и извън тематиката на протеста. За малко щеше да се стигне до физическа саморазправа, след като мъж тръгна към говорещия по микрофона мъж, но бе спрян навреме. 

Все пак имаше и ползотворни моменти от разговорите, въпреки това.

"Аз съм с вас,  с българите. Аз като кмет заставам зад вас", коментира кмета на пред жителите на селото. Тосев похвали месните жители за твърдата им позиция. "Смятам че това е начинът за решение на проблемите. Вие сте тук въпреки студа. Ако си стоим във къщите нещата няма да се променят."

Ще бъде пусната тетрадка, в която войводиновци ще подкрепят чрез подписка официално искането обвнинението на ромите да бъде преквалифицирано от нанасяне на средна телесна повреда ( по хулигански подбуди) в опит за убийство и максимална присъда, стана ясно още от думите на кмета. 

Повече вижте във видеото на предаването на ЖИВО на Glas.bg: