Командоси ще се съберат на протест в село Войводиново този петък, научи Glas.bg. Военни, които са били заедно на служба с пребития парашутист (а и не само), се очаква да подкрепят местните жители срещу цигански произвол.

Пловдивският командос, оцелял при атентата в Кербала - Тодор Станков, призова Парашутната бригада от под. 329990 да застанат зад гърба на своя пострадал колега. Също така парашутистите очакват и подкрепа от феновете на Ботев Пловдив.

Припомняме, че военнослужещ бе пребит заради забележка на пътя. Инцидентът стана вчера около 13,30 ч. след ритуала по ваденето на Богоявленския кръст. Мъжът направил забележка от автомобила си на двама младежи да се дръпнат от пътното платно, при което те се нахвърлили върху него с юмруци и ритници. Според очевидци, след минути на мястото се събрали 20 роми с колове.

По случая са задържани двама мъже на 17 и 21 г. заради нанесения побой на 33-годишния военнослужещ. Пострадалият бил откаран в болница. Това породи сериозно недоволство в селото и местните жители се надигнаха на протест снощи.

В петък протестните действията в селото отново са насрочени за 18 часа пред местната църква.