Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Николай Валуев даде голямо интервю, в което не подмина и успеха на Хабиб Нурмагомедов над Конър Макгрегър в UFC.

@@@

“Не е нужно да гледаме на този бой от гледна точка на бокса. Например, боксьорите знаят, че винаги е нужно да държат високо ръцете си. Но в смесените бойни изкуства това не е съвсем удобно – ММА техниката на предразполага към високо държане на юмруците. Защото при моментно откривана на тялото може да се пропусне удар в тялото или лоу-кик. това става за секунди и боят приключва”, заяви Николай Валуев в интервю за “БИЗНЕС Online”.

@@@


“Това е специфика на спорта. Хабиб и Конър действаха изключително, така както трябва да действат бойци от смесените бойни изкуства. Макгрегър беше самоуверен - на мен това ми хареса. Хабиб не сдържа емоциите си, което не му прави чест. Но, надявам се, че той си е направил изводите. И няма никога повече да си позволи такова държание, защото баща му вече му е казал всичко.

Конър каза, че това е просто бизнес? Но това не е така. Можем дълго да философстваме по тази тема: Проституцията е също бизнес. С няя може да се платят данъци и да се живее. Това е морално -естетически аспект. Ако ти го правиш - всичко друго остава на заден план… Ако го правят известните, то може някой друг да им подражава, а това на е добре”, добави Валуев.

Николай Валуев: «Макгрегор говорил, что это просто бизнес? Проституция – тоже бизнес»

О Хабибе, Коноре и проблемах бокса в России https://t.co/CdAqAbJjd0 pic.twitter.com/SRggN7hkL5

— Спорт БО (@Sport_BO) December 5, 2018