Реферът на ринга на мегабитката Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри Джак Рийс се защити от обвиненията, че е отброявал бавно при втория нокдаун в актива на американеца в последния рунд. Самият Уайлдър публикува видео, на което е прикачил хронометър и според него Фюри се изправя на крака след преминаването на 10-те секунди.

#AndStill
Keep the vids coming for The Sick MFs That hate I won, The Blind MFs that can’t face reality and the MFs that just don’t want to see US Succeed #BombZquad #YouKnowWhoYouAre #AllTalkGoodTalk pic.twitter.com/xshY9RDgSX

— Deontay Wilder (@BronzeBomber) December 5, 2018

Анализаторът на “ВВС Радио 5” Стив Бънс пък изчислява, че от момента на нокдауна до подновяването на битката са изминали цели 25 секунди, в които Фюри е получил възможност да се съвземе от зашеметяването.

 

“Не че съм забавял отброяването, а просто ми отне повече време, защото внимавах и исках да направя всичко както трябва. Това беше много напрегнат момент, битката беше за титлата в тежка категория. Просто бях търпелив, а не бавен, както казват някои глупаци. Искам да направя най-доброто за бокса и вижте цялото противоречие около равенството, сега вълнението за реванша… Това е най-доброто за бокса”, обясни действията си Джак Рийс пред SiriusXM Boxing, цитиран от ВВС.