Есента е сезон, през който кожните проблеми се изострят и това важи особено за неприятното и упорито акне. Въпросът как да се преборим с него придобива болезнена актуалност.
Можем да се справим с проблема, като използваме продукти с антисептично и противовъзпалително действие, за предпочитане с натурални съставки, които предотвратяват запушването на порите и кожните инфекции. Много ефективен природен лек при мазна и проблемна кожа е етеричното масло от чаено дърво, което действа антимикробно и потиска развитието на микроорганизмите, отговорни за появата на акнето. Чаеното дърво контролира омазняването, има заздравяващ  и матиращ ефект. Залагайки на неговите доказани качества, REFAN разработва козметичната серия Тea Tree, която включва продукти за лице против акне, както и шампоан против пърхот. 
Ефективен съюзник в борбата с пъпките е Успокояващият рол он Тea Tree. В него маслото от чаено дърво е комбинирано с розов конкрет, който намалява възпаленията и зачервяването на кожата и ускорява зарастването на акнеичните пъпки, като се нанася директно върху тях. Ефектът му се засилва, когато се използва комбинирано с Гел за контрол на възпаленията Tea tree. Предназначен за общо третиране на кожата, целта на гела е да контролира омазняването, да заздравява и матира мазната кожа. Комбинацията от етерични масла от чаено дърво, лавандула, розмарин, гераний и розов конкрет действа антисептично, подпомага растежа на здравата кожа и я предпазва от белези. Натурален екстракт от върба регулира лъщенето и поддържа кожата чиста.
Освен акнето, друг неприятен дерматологичен проблем е пърхотът и затова като част от козметичната серия Тea Tree e разработен Шампоан за контрол на пърхота. Неговата специална формула съдържа етерично масло от чаено дърво и масло от розмарин. Първото убива гъбичките, предизвикващи пърхота, а второто повишава кръвообращението и по този начин предпазва от косопад. Шампоанът се бори с пърхота по натурален начин, не дразни скалпа и е предназначен за всеки тип коса.
Използването на продуктите от козметична серия Тea Tree на REFAN ще ви помогне да се справите с акнето и пърхота, като разчитате изцяло на натурални съставки, а резултатът от използването им е чиста и красива кожа и коса за повече увереност и самочувствие.