Комисията по Феърплей, оглавявана от ген. Василев, са поискали с доклад наказание и за треньорът на вратарите на Славия Радослав Станев, но както всички знаем това на практик не се случи. Ген. Василев е разкрил пред Чавдар Цветков, че е сезирал ДК и за поведението на Станев след последния съдийски сигнал на мача Славия – Локо Пд. От ДК обаче явно са решили да вземат на предвид единствено доклада на делегата на мача.

Междувременно Атанас Узинов заяви пред Дарик:

„Наказанията са тежки, но аз мисля, че в един боксов двубой трябва да има двама състезатели. Когато някой не се яви, няма такава среща. Не знам дали ще разберете моето становище по въпроса. Действащите лица, изпокрили се в тунела и на терена, не са наказани. В самия протокол са описани деянията на Радо Станев, който е мой личен приятел, за жалост, в момента. Футболистът – Гамаков. Но ние не виждаме справедливост в момента. Сами сме си виновни. В крайна сметка трябва да има справедливост. Когато едните биват наказани, трябва и другите да са наказани. Ако наказание има Радо Станев и мач или два не се седне на пейката, например, мисля, че двубой пак ще има“, започна Узунов.

„Нали е имало екшън?! В него трябва да има действащи лица. Аз като гледам нашите май сами са били“.

„Който и да питате от двата лагера – всички казват, че е имало бутане, но не и удари. Говорихме и със Симеон Райков и Аралица. Последният каза, че само са си допрели главите. Така обаче са описали длъжностните лица. При генерал Василев обаче, Комисията по феърплей има описание на тези състезатели, защо те не получават наказания, сами може да си отговорите“, продължи шефът.

„Ще преценяваме дали да обжалваме, нека видим първо становището на Дисципа“, коментира за финал Узунов.

Отнеслият най-тежко наказание Симеон Рйков пък коментира казуса така: „Не знам на какво основание ме наказват толкова сериозно. Аз просто бутнах футболист от другия отбор в мелето. Нито съм го удрял, нито нищо. Да изляза и да кажат защо съм наказан за толкова много и защо никой не е наказан от Славия. Надявам се клубът да обжалва наказанието. Защо никой не е наказан от Славия, и други хора участваха. Разбира се, че ме яд, че ще пропусна мача с Ботев Пловдив. Това означава, че няма да играя до края на годината. Щях да разбера, ако бях наказан за 1-2 мача. Явно обаче някой има нещо срещу Локомотив. Може би и в мен има някаква вина, но не мисля, че тя е за пет мача.“

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.