Собственикът на Лестър Сити Вишай Сривадханапрабха е бил на борда на хеликоптера, който се разби на паркинга до стадиона в събота вечер, минути след края на мача между Лестър и Уест Хям, съобщи Би Би Си, цитиран от Sportal.bg.

Британският медиен гигант посочва, че информацията е от член на семейството на тайландския милиардер. Все още обаче няма информация какъв е броят на жертвите при инцидента и дали има пострадали хора на земята, след като хеликоптерът бе обхванат от пламъци и изгоря след разбиването си в земята. От полицията в Лестър не посочват и каква е причината за катастрофата.

 

60-годишният Вишай Сривадханапрабха основава в края на 80-те години на миналия век компанията си "Кинг Пауър", занимаваща се с безмитна търговия. Той бързо успява да стане един от най-богатите хора в родината си Тайланд, а през 2010 година влиза в управлението на Лестър. Година по-късно закупува и контролния пакет акции на клуба. През 2014 година Лестър се завърна в елита на английския футбол, а две години по-късно отборът сензационно спечели титлата във Висшата лига, макар преди началото на сезона букмейкърите да даваха коефициент от 5000:1 това да се случи. Списание "Форбс" оценява богатството на Вишай Сривадханапрабха на 4,9 милиарда долара.