Локомотив надигра с 2:0 Етър в мач от 5-тия кръг на Елитната юношска група до 15 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на Лаута под проливен дъжд.

Срещата започна с домакински натиск, но "смърфовете" не можаха да се възползват по най-добрия начин от него. В 18' "черно-белите" имаха отличен шанс за гол. След добро изпълнение на пряк свободен на Тони Лесов, стражът на Етър изби и топката срещна напречната греда, но излезе в корнер. До края на частта повечето владеене на топката от страна на Локомотив не доведе до сериозна опасност пред противниковата врата. Гостите пък разчитаха на контраатаки, които също не дадоха резултат.

След почивката ситуацията на терена не се промени. Пловдивчани бяха по-настоятелния тим, но трудно намираха пролуки в отбраната на "болярите". В средата на частта два отбора си размениха по едно опасна ситуация. Първо "смърфовете" имаха възможност да открият след меле при центриране от корнер и удар с глава на техен играч, но всичко завърши с фаул срещу стража на гостите. Етър пък отговори пет минути по-късно с силен изстрел от 20 метра, който "облиза" напречната греда на Главчев. Все пак десет минути преди края Локо нанесе своя удар. Първо Велислав Шопов  засече с глава след пас отдясно, а три минути по-късно същото направи и Тони Лесов при центриране от корнер - 2:0. До края на срещата резултатът остана напроменен.