Усещане за жена, не е филм, а състояние! Емоционално, напълно осъзнато и изпълнено със съдържание. И контролирано- дотолкова, доколкото може да се контролира въображението- нестихващо и вечно търсещо нови превъплъщения и внушения.... Въображението - това сякаш е доминиращия детайл в портрета на Полина Стойкова, създала Richland Boutique Признавам, че да вкараш в някакви рамки творец като нея в опита си да я представиш по най - добрия и обективен начин е трудна задача. Защото дизайнът е една стихия, примамлива, увличаща и вечно променяща се. И в това е нейната магия - да ти представя винаги един нов, по-красив и по-привлекателен свят. А в това Полина Стойкова е твърде добра.
 
Моделите на варнелийката са лесно разпознаваеми, далеч извън наложеното клише на общоприетото тълкуване за екстравагантност, повторимост и себеизразяване. Защото носят нейния индивидуален усет за хармония, цвят и практичност, овладян до такова съвършенство, че всеки модел е като произведение на изкуството. Изкуство, което ти дарява стил и усещане за успешност! Такива са моделите на Полина Стойкова - перфектното съчетание на елегантност и умерен сексапил, една изискана, елегантна закачка, която ти повдига духа и създава положителна емоция. Емоция за теб и за хората около теб!
Фейсбук: 
 
Инстаграм: richland_boutique
 
- Г-жо Стойкова, кога и с какво ви спечели модата?
 
- Тази вътрешна сила да създавам красиви неща винаги ме е преследвала. Често казвам, че модата ме обсебва. Харесвам динамиката в живота, следвам динамиката в модата. Наблюдавам как всичко толкова бързо се променя. Как световните тенденция се менят, как моделите се адаптират към средата, в която живеем. И все пак има и неща в модата, които са непреходни, неподвластни на времето. Ето вижте дрехи, които са носени преди двадесет или петдесет години днес отново се възвръщат, възкръсват от пепелта, буквално като като Феникс. Разбира се, вече далеч по-осъвременени и с по - изчистени линии. Когато реша да създам нова колекция винаги гоня адреналина, търся емоцията, заряд, който да интригува. Знаете ли какво е усещането, когато знаеш, че си създал нещо, което носи радост на другите. Щастлива съм, че имам шанса да творя, да изразявам себе си върху парчето плат. Влагам във всяка една дреха положителна енергия. Желанието ми е дамите, които обличат, създадените от мен модели да се чувстват желани и обичани, красиви и със самочувствие, уверени и провокативни. И тогава си казвам, че съм си свършила работата добре. 
 
 
- Какви според Вас са качествата, които правят един дизайнер добър в професията? 
 
 Случвало се е да ме попитат с какво се занимавам и винаги, признавам ми е било трудно да отговоря. Определението дизайнер е респект. Дълбокото ми уважение към школата на корифеите в бранша винаги ме е стопирало веднага да се титулувам, да се окича с короната на тази професия. И все пак аз това правя. До колко успявам – индикатор за това са хората, заради които създавам моделите си. Несъмнено дизайнерската професия е един събирателен образ между талант, много труд и дългогодишен опит.  Признавам, че се уча в движение. Опитът имам, притежавам неповторимия усет за детайлите, материите и цветовете. Остава ми да разгадая, да откликна на желанията и очакванията на клиентите. Знаете ли красивата дреха не е предназначена само за онези, които я носят, тя е радост и за хората които наблюдават отстрани. Та кои очи не желаят да виждат хубавото.    
 
- Кое ви вдъхновява за създаването на една нова колекция?
 
Колекциите не се създават така лесно. Задължително е те да носят послание, зависи към кого са ориентирани и да прозира в тях какво искаш да кажеш. Преди години задължително се правеха 4 колекции в годината. Това беше като правило в модата. Днес големите брандове правят средно 72 мини колекции. Особено в онлайн магазините трябва да се поддържа интереса и винаги да има какво да покажеш. Ние се опитваме да пускаме няколко модела всеки месец. Разбира се желанието ни е те да са много повече. Категорично за себе си мога да отговоря, че не създавам модел просто така, а търся вдъхновение. После задължително къкъвто й да е той – било то рокля, панталон, сако, бельо, или бански костюм трябва да съм го изпробвала първо аз. Да разбера как се чувства тялото, какво е усещането към кройката, материята, удобно ли, има ли го комфорта към цвета. И ако разбера, че това е дреха, която ще извади на показ най-хубавото на този, който ще я облече знам, че това ще е поредния модел, който ще създам.
 
- Доколко се съобразявате със световните тенденции?
 
Има едни общи правила, към които трябва да се придържаш. А иначе останалото е въпрос на усет. Да, няма как да не се съобразяваме и ние тук в България с модните тенденции, които диктува пазара. Световните тенденции са вълна, която ни залива и са част от вдъхновението ми. Въпреки това никога не бягам от собствения почерк. Моят стил е моята запазена марка. Убедена съм, че самочувствието на българския дизайнер не бива да е по-малко. Има чудесни колекции създадени у нас, които по нищо не отстъпват на известни марки дрехи.
 
- Трудно или лесно е един дизайнер да съумее да изрази себе си чрез дрехите, които създава, и в същото време да бъдат харесвани от другите? 
 
Знаете ли, когато пазарът е пренаситен с разнообразни дрехи, конкуриращи се с ниската цена, да, определено е изключително трудно. Това е една ниша, доста рискова, заради големите инвестиции. Нашият пазар е малък, а конкуренцията с чуждите марки е голяма. И идва истината – добре скроената дреха, умелото съчетание на модел и текстура на плат и цветове. Всичко останало е производство на дрехи за масовия потребител. Аз отказвам да правя това!
 
- Каква е Вашата философия в работата Ви - към кой таргет са ориентирани моделите Ви? Основните принципи, които спазвате в създаването на колекциите си? 
 
Създавам дрехи само за жени, които искат да са красиви и да имат самочувствие. За такива жени, които ценят себе си, които обичат и искат да са обичани. За жени, които са уверени, които знаят какво искат и как да го постигат. Добре ушитата дреха е част от пътя ни към успеха. Не случайна е поговорката – Хората посрещат по дрехите, ...  Най-общо казано аз се опитвам да създавам щастие. Винаги съм казвала кралиците нямат възраст. Те имат класа.
 
- Кои са предпочитаните от вас материи и цветове. С какво се съобразявате при техния избор? 
 
Не създавам модели за един ден, а дрехи, които са актуални и утре. Работя винаги с висококачествени и скъпи платове. Цветовете - според наложените вече тенденции. Скъпата дреха винаги си личи, тя е за ценители. Компромиси с това не правя. За това лятото сме избрали фин микрофибър, галещ кожата, ликра и жоржет, които да подчертават извивките на тялото и дантела за повече сексапил. В цветовата гама акцентираме на тюркоаз, от пастелни до силно изкрящите – жълто и розово. Черното  е класика. Приготвили сме модели в актуалното бяло. Деликатният телесен цвят също ще присъства в колекцията ни. Приготвили сме и няколко  цветни принта. Излизаме с доста вълнуващи неща.
 
- Неотдавна снимахте бански костюми в един от най - атрактивните комплекси край Пловдив. Моделите, които избрахте за фотосесията предизвикаха истински фурор. Кое според Вас ги прави толкова атрактивни и впечатляващи?
 
Това беше едно наистина вълнуващо събитие. За първи път направихме колекция от бански костюми и те наистина предизвика огромен интерес. Самата идея да ги направим беше толкова завладяваща, че не ни остана нищо друго освен да ги ушием и да направим с тях фотосесия. Доста се потрудихме с екипа, с който работя, за което изказвам своите адмирации към тях. Еуфорията около подбора на цветове, кройки беше голяма. И като прибавим и ръчния труд който вложихме може да кажа, че се получи едно много добро нещо.  
 
- Какво е посланието Ви към момичетата, които искате да носят вашите дрехи?
 
Не бива да чакаме повод, а да търсим причина, че да сме красиви. Да бъдем повече смели и дръзки. Да експериментираме. Сами да си създаваме настроение. Умелото съчетание на дреха с аксесоар несъмнено ще допринесе са това. 
 
- Разкрийте в аванс информация върху какво работите в момента?
 
Отсега мога да кажа, че сме приготвили много изненади за предстоящото лято. Интересни модели рокли, секси къси панталони ще допълват колекцията ни, топове, бански костюми, различни сетове. Вече обмисляме есенно – зимната ни линия. Но сега фокусът е върху задаващото се Лято 2018.
 
- За какво мечтае един успешен дизайнер като Вас?
 
Пожелавам на всички, мои приятели най – вече много здраве. Мечтая за нови върхове, за интересни пътувания, които да ме вдъхновят за нови идеи. 
 
Срещнахме Ви с Полина Стойкова и Richland Boutique дизайнер по професия, творец по призвание. Една жена уверено, крачеща към целите си, мечтател, с ясна визия и идеи за голямата сцена на световния моден подиум.