В поредицата  „Козметолозите на REFAN съветват….“ ви запознахме с превенцията срещу първите бръчки, полезните свойства  на йогурта  в грижата за кожата и природните продукти, които я регенерират и подмладяват .


Днес ще продължим  с дневните кремове за лице, които осигуряват на кожата така необходимата за сияйния й вид хидратация, особено преди настъпването на зимния сезон, когато кожата е подложена на неблагоприятни атмосферни условия  и резки температурни амплитуди.


Хиалуроновата киселина несъмнено е най-силният съюзник, когато става въпрос за хидратация. Естествена съставка на кожата и с изключителната способност да задържа вода близо хиляда пъти повече от собственото си тегло, хиалуроновата намалява с годините, а оттам намалява и еластичността на кожата. Тази безценна съставка можем да си набавим с дневния крем на HYALURONIC ACID на REFAN. Като аргумент в негова полза  козметолозите изтъкват и факта, че в този продукт хиалуроновата киселина е съчетана с колаген, който също е с основно значение за стегнатия вид на кожата, а намаляването му в нея води до появата на нежеланите признаци на стареене. Комбинацията от хиалуронова киселина и колаген в хидратиращия крем  HYALURONIC ACID омекотява и изглажда фините линии и бръчици.  В резултат кожата е отново гладка и еластична, а лицевият контур – видимо по-стегнат.


Богат на хидратиращи съставки е и дневният крем от козметичната  серия QUEEN ROSE на REFAN.  Козметолозите  препоръчват използването му, особено ако имате чувствителна кожа, защото е изключително нежен към  нея, с високо съдържание на натурално розово масло и розов конкрет и без парфюмни композиции и синтетични оцветители. QUEEN ROSE съдържа близки до състава на кожния себум бадемово масло и масло от гроздови семки, които попиват бързо и дълбоко в кожата, като се грижат за нейната еластичност и мекота. Кремът осигурява естествена защита срещу вредното действие на UV-лъчите, благодарение на включения в състава му витамин Е. Богатството от козметични качества се допълва и от противовъзпалителните свойства на екстрактите от сладък корен и липа.
Специална грижа за защита на кожата на лицето и шията през деня осигурява кремът за лице OLIVE. Според козметолозите на REFAN той е със силно изразен  хидратиращ, подмладяващ и регенериращ ефект – качества, характерни за цялата козметична серия с това име. Екстракт и масло от маслина, богати на антиоксиданти, предпазват клетките от свободните радикали и запазват тяхната жизненост. Включеният в състава на крема за лице OLIVE морски колаген възстановява еластичността на кожата и изглажда овала на лицето, а  UV-A и UV-B филтри защитават кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи и предотвратяват преждевременното й стареене.


Дневните кремове за лице, които ви препоръчваме днес, не съдържат парабени и ефективно се грижат за кожата, като освен че хидратират, постигат положителен ефект и в борбата със стареенето й.

За качеството на продуктите на REFAN говорят постиженията на козметичния бранд  - Златен сертификат в класацията „Любима марка на българския потребител 2017” за най-много потребителски гласове в хода на гласуването, както и първо място в категориите  „Козметика“ и „Българска марка“.

Нашата поредица от статии, посветени на грижата за кожата на лицето и препоръките на специалистите, продължава – очаквайте и следващата ни публикация по темата!