През лятото кожата загрубява. Часовете на открито, летният вятър, слънцето и солената вода довеждат до неравномерен тен, раздразнения, сухота, чувство за опънатост и други подобни „екстри“, от които всеки търси начин да се отърве и да възвърне на кожата си чистотата, блясъка и свежестта.
Как да се почувствате отново добре в своята кожа?
Няма по-лесен и по-приятен начин да го постигнете от това, да използвате захарните ексфолианти за тяло на REFAN! Докато вземате сутрешния душ, можете да направите кожата си „гладка като кадифе" и то с ексфолиант по ваше предпочитание. REFAN  разполага с богата гама от ексфолианти – с аромат на предпочитан плод, който подсилва насладата от използването на желания от вас козметичен разкрасителен продукт.
Използвайте ги смело, няма да ви падне тенът! Напротив – ексфолирането възстановява епидермиса и запазва загара по-дълго! Това не го знаехте, нали? С ексфолирането от кожата се отстраняват натрупаните мъртви клетки, кожата се регенерира, подобрява се нейната циркулация, клетките се насищат с кислород и това задържа тена чист и равномерен много след като дните на плажа са отминали. А за дамите, които се епилират, ще е любопитно да узнаят, че благодарение на ексфолиантите  косъмчетата спират да се „врастват" под кожата.
Козметиците препоръчват да се използват ексфолианти поне два пъти седмично, за да може кожата да се освободи от токсините и по-лесно да възприема полезните съставки от кремове и гелове.
Какво трябва да знаете за ексфолиантите на REFAN? Те са комбинация от захарни кристали и растителни масла, които по естествен начин отстраняват мъртвите клетки и хидратират кожата. Имат двоен ефект – те са измивен продукт и балсам за тяло в едно. Растителните масла подхранват и регенерират кожата, а захарните кристали ексфолират и я правят копринено гладка, нежна и чиста.

Ето и част от магическите съставки на ексфолиантите:
Бадемово масло - Неговият липиден състав е най-близък до човешкия - не дразни и не предизвиква алергични реакции. Има добро въздействие върху суха, чувствителна и застаряваща кожа - попива бързо, успокоява, омекотява и заглажда кожата.

Масло от гроздови семена - Богато е на ненаситени мастни киселини и витамини Е и D. Много фино, то е подходящо за всякакъв тип кожа и е широко използвано за масаж.  Абсорбира се лесно в кожата, като я прави гладка, без да оставя неприятно мазно усещане.
Масло от ядки от кайсия (Prunus armeniaca) - Леко, фино масло, богато на ненаситени мастни киселини – линолова, линоленова и олеинова, както и на витамини Е, A, D и F. Подходящо е за всеки тип кожа, особено за застаряваща, чувствителна, суха и възпалена.
Соевото масло (соев глицин) - Възстановява епидермалната бариера и влагозадържащата способност на кожата, благодарение на токоферолите и фитостерините, които са с изразено регенериращо действие.
Продуктите на REFAN позволяват да се чувстваш добре и изглеждаш добре през всеки годишен сезон. Неслучайно тази година в класацията за „Любима марка на българския потребителREFAN безапелационно спечели първото място в две категории:  „Козметика“ и „Българска марка“ и събра най-много гласове в хода на надпреварата, за което получи Златен сертификат.