Тодор Дамянов, БСП Созопол: Семейството ми не е направило нищо нередно, закупихме 23 кв.м. след прозрачен търг

Тодор Дамянов е категоричен, че не е злоупотребил със статута си на общински съветник, за да се облаготелства семейството му при разширяването на ресторан "Кирик"


Не виждам защо от мухата се прави слон, коментира Дамянов

„Семейството ми не е направило нищо нередно. Закупихме не някой голям терен, а само 23 кв.м. след прозрачен търг и не виждам нищо нередно. Парцелът бе прилежаща площ към заведението на тъста ми. Забележете, че не всички заведения на нашата линия са направили същото, ние не сме нарушили закона, нито съм злоупотребил с правомощията си”, каза пред Флагман.бг общинският съветник от Созопол Тодор Дамянов.

Той отговори на Христо Бардуков, доскорошен негов колега в местния парламент, който обвини БСП в политиканстване и извади на бял свят сделката за имота на Тодор Дамянов.

Според Дамянов нямало никакво нарушение на закона, нямало и лобиране, защото той бил общински съветник от опозиционна партия и след продажбата на парцела не бил променил поведението си, което било последователно и ясно.

Христо Бардуков: БСП уж са срещи продажбата на общински имоти, а гласуваха точката за парцела на Тодор Дамянов

23-те кв.м. са закупени, за да се разшири ресторант "Кирик", собственост на тъста на Дамянов - Евтим. Заведението е на метри от пристанището - срещу остров Кирик и е изключително посещавано през летните месеци.


В категории: Созопол