Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и кметът на Разград д-р Валентин Василев засадиха заедно два чинара и един бор в двора на ПГССХВТ“Ангел Кънчев“-Разград.

Събитието бе част от мероприятията, посветени на Деня на Земята. Тържеството в училището започна с припомняне на историята на празника и традициите в гимназията за неговото отбелязване.

Директорът на учебното заведение Венета Наковска приветства официалните гости на събитията, сред които бяха и председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и старши експертът по професионално образование и обучение в Регионалното управление на образованието в Разград Елена Добрева.

След презентацията във фоайето на ПГССХВТ всички ученици и гости се отправиха към паметника на патрона на училището Ангел Кънчев, в близост до който бяха подготвени за засаждане два чинара и един бор, предоставени от Държавно горско стопанство-Разград.
Трите фиданки бяха засадени от Областния управител Гюнай Хюсмен и кмета д-р Валентин Василев, помагаха им ученици от училището. Възпитаниците на ПГССХВТ поеха ангажимент да поливат редовно трите дървета и да се грижат за тях.

Денят на Земята в Селскостопанската гимназия завърши с концерт на Капанския ансамбъл в залата на Общинския културен център, който бе организиран от училищната управа за всички седмокласници в Област Разград.