Трагедията в Карнобат е огромна! Пострадали са тежко братя Лолови, Яни е в „Пирогов”

Вангел Лолов получава наградата за фермер №1 2016 година


Виновен е младеж от ромския квартал, изпреварвал безразсъдно два тира

Целият Карнобат и село Екзарх Антимово настръхнаха след новината за тежката катастрофа при която автомобил „Форд Галакси” отнесе луксозна лимузина „Мерцедес C63 AMG” в събота.

Флагман.бг узна имената на двамата пострадали мъже в немския автомобил – без никаква вина за трагедията. Това са братята-бизнесмени Вангел и Яни Лолови от Карнобат.

В събота, около 15:25 часа, в района на Югозападния обход за АМ „Тракия” – изходът на Карнобат 18-годишен местен жител предприема изпреварване. Той излиза от ромската махала в посока магистралата. Пред него са два тира и той натиска газта до дупка, за да ги изпревари по най-бързия начин.

18-годишен хлапак от Карнобат заби Форда си в луксозен Мерцедес, мъж е с опасност за живота

Навлизайки в насрещната лента се блъска челно в движещата се срещу него лимузина с бургаска регистрация, управлявана от 52-годишния Вангел Лолов. До него отдясно седи брат му – 50-годишният Яни. Двамата се прибират към родния град, след като отдавна не са се виждали, защото имат различен бизнес.

52-годишният Яни е в изключително тежко състояние от удара, тъй като Мерцедесът поднася вдясно към мантинелата и той се оказва притиснат – има счупени ребра и дясна ръка.

Веднага е откаран с опасност за живота към сливенската болница, откъдето е пренасочен към „Пирогов” в столицата. Брат му Вангел е с по-малки наранявания, но в шок. Виновният за сблъсъка е младеж от ромската махала на 18 години, който току-що е получил книжка. Той е бил зад волана на миниван „Форд Галакси” с бургаска регистрация.

Братя Лолови са известни в Карнобат с изключително успешния си бизнес. Към края на 90-те години на миналия век просперират със собствената си фирма „Пенелопа” – за селекция и пакетиране на ядки.

По-късно те продават компанията си успешно на „Пепси” през 2008 година, като сделката е уникална по рода си за българския пазар – местен производител на ядки да бъде част от международна структура.

Сега Вангел Лолов управлява най-голямата образцова кравеферма в Екзарх Антимово, която е сочена от европейските специалисти като пример за съвременна млекопроизводство.

Братът Яни от известно време живее в Сливен и развива бизнеса си там, където отново търгува с ядки.


В категории: Карнобат