Родителите и дъщерята на убитата журналистка Виктория Маринова искат общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й Северин Красимиров.

Той запази мълчание пред репортерите, но пред магистратите каза, че си признава и много съжалява. За процеса от Германия пристигна майка му Надежда, която се тръшкаше на земята с викове и писъци, заради които се наложи охраната да я изведе, съобщи marica.bg.

Защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати. Прокуратурата и частните обвинители настояха обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание. Затова съдът се оттегли на заседание, след което ще се произнесе по исканията им.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря за три деяния - убийство, изнасилване и блудство, всички извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.