Само през уикенда са заловени шест пияни шофьори и един надрусан в област Стара Загора, съобщиха от полицията.

Движещ се лек автомобил по ул. "Хан Аспарух", управляван от 35-годишен мъж е спрян за проверка с техническо средство. То е отчело положителен резултат за употреба на наркотични вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Късно вечерта през съботния ден 34-годишен мъж от гр. Казанлък е управлявал мотоциклет в срока на наложено административно наказание по административен ред за управление на МПС без свидетелство за правоуправление и след употреба на алкохол с концентрация от 1,61 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На същата вечер в с. Ветрен се е движил автомобил, който е управлявал 50-годишен мъж. След проверка с техническо средство е установена употреба на алкохол с концентрация от 1,91 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

По-късно вечерта в гр. Раднево, на ул. "Георги Димитров" е спряна за проверка кола, управлявана от 23-годишен мъж от гр. Раднево. При извършено тестване на водача с техническо средство за употреба на алкохол е отчетена концентрация от 1,43 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


В с. Хан Аспарухово, общ. Стара Загора, е спряно за проверка превозно средство,  управлявано от 59-годишен мъж от същото село. При извършено тестване на водача с техническо средство е отчетена концентрация от 1.66 промила алкохол. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

В неделя на 22.04.2019 г. е задържан за 24 часа 33-годишен мъж от гр. Нова Загора, неправоспособен водач на МПС, затова че на същата дата на входа на гр. Гурково, е управлявал автомобил след употреба на алкохол с концентрация от 1,22 промила, установено с техническо средство.

60-годишен мъж от гр. Чирпан е шофирал автомобил по бул. "Георги Димитров след употреба на алкохол с  концентрация от 1.86 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.