Кларинетистът Мариан Божидаров ще изнесе концерт в Държавна опера - Стара Загора. Той е един от най-успешните ученици на НУМСИ “Христина Морфова“ - Стара Загора, възпитаник на Музикална академия „Гилдхол“ и престижното училище Уитгифт, Лондон.
 
През лятото на 2017г. Мариан Божидаров печели Първа награда, която му осигурявя пълна стипендия от £100,000 за престижното училище Уитгифт. Изключително талантливият млад кларинетист е забелязан още през 2015 г. на конкурс в България от Розана Уйтфийлд –музикален  директор на училището, което го кани да се яви на полуфинала на изключително престижния Музикален конкурс в училището.
 
В началото на април 2017г. на последния етап в Уитгифт се явяват 14 млади музиканти от цял свят. Мариан е безспорният победител. Толкова безспорен, че му се осигуряват и платени уроци при Андрю Маринър, първи кларинетист на Лондонският  Симфоничен Оркестър.
 
На концерта Мариан ще свири с ученици на своя учител по кларинет Златко Стойков от НУМСИ "Христина Морфова"  и със съучениците си Георги Белчев, Филип Ставров , Добромир Добрев, както и с първата си учителка по пиано Милена Александрова, която ще е и водеща на събитието.
 
Концертът е на 22-ри април от 19ч. в Държавна опера - Стара Загора с вход свободен!