25 арестувани за атентатите в Шри Ланка, над 290 са загиналите

Броят на загиналите при атентатите в Шри Ланка се увеличи до 290 души, а ранените са близо 500


Ранените са близо 500 след терористичните нападения срещу църкви и хотели

Шри Ланка е в шок след терористичните нападения срещу църкви и хотели. Броят на загиналите се увеличи до 290 души, а ранените са близо 500, съобщава БНТ.

25 души са арестувани във връзка с атаките, за които все още никой не е поел отговорност.

Близо до основното летище в столицата Коломбо е открита и успешно обезвредена самоделна бомба.

Информация за евентуални атаки е стигнала до няколко ведомства в страната, но не и до министър-председателя, който заяви, че ще се изяснява кой е отговорен за пропуска.

В Париж отдадоха почит на жертвите с бдение, а светлините на Айфеловата кула угаснаха.

В интервю за "Здравей, България" по Нова телевизия пък българският консул в Делхи Емил Миланов каза, че ситуацията в Шри Ланка постепенно се нормализира.

„Нямаме информация за това дали някой е поел отговорност за атентата. Ситуацията постепенно се нормализира. Полицейският час беше отменен тази сутрин”, зави консулът на България в Индия. 

По думите му летището функционира, но има хаотична обстановка, достъпът е затруднен.

Препоръчваме на българските граждани да избягват райони на религиозни прояви и места в близост до религиозни храмове, както и да проявяват внимание край събирания на големи групи хора”, добави той.

Миланов заяви, че има 8 български граждани, които вчера са се свързали с посолството и към момента са на сигурно място.

„Препоръчваме на българите да се изчака пълното нормализиране на ситуацията преди да отпътуват окончателно от Шри Ланка, но ако решат да пътуват – да се провери обстановката по пътищата и да се предвиди повече време на летището, тъй като се извършват множество проверки”, каза още консулът на Република България в Делхи.
 


В категории: Животът