Започва делото срещу Северин за убийството на Виктория Маринова

Най-справедливото наказание за убийството на Виктория би бил доживотният затвор, но защитата поиска делото срещу Северин да е по процедурата на съкратеното съдебно производство, за да бъде с по-лека присъда


Според роднините на убитата журналистка най-справедливото наказание за обвиняемия би бил доживотният затвор

Окръжният съд в Русе ще гледа делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова, съобщава БНТ. Според роднините най-справедливото наказание за обвиняемия би бил доживотният затвор.
Защитата поиска гледане по процедурата на съкратеното съдебно производство. Именно това ще се реши днес. Ако съдът го разреши, това ще означава, че наказанието на обвиняемия ще бъде намалено.
Обвинението към Красимиров е за три престъпления- блудство, изнасилване и убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Бруталният убиец на журналистката от Русе Северин излиза от затвора в Белене
Според Румен Максимов, който е роднина на Маринова възможността за съкратено съдебно производство трябва да бъде изключена за извършителите на особено тежки престъпления. Той апелира към депутатите да предвидят промяната.
„След като си отнел човешки живот, справедливо е да получиш достатъчно възмездие. Доживотното наказание е най-справедливо. Жестокостта на престъплението показва, че това е деградирал човек, който едва ли може да бъде превъзпитан в затвора“, заяви Максимов пред камерата на националната телевизия.
30-годишната Виктория Маринова беше убита на 6 октомври 2018, а тялото и беше открито в крайдунавска алея в Русе. Обвинителният акт беше внесен през март тази година, след като Северин Красимиров беше екстрадиран от Германия.
 


В категории: Темида