Забравете за такситата пред центалната автогара в Бургас, ето защо идеята е неприложима

Ограниченият достъп на автомобили до сградата е трън в очите на мнозина бургазлии, но изглежда няма да има промени


Община Бургас отговори на запитване от общинския съветник Чанко Мирчев

Таксита до централната автогара в Бургас не може да има, защото ще пречат на автобусите и ще създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Това е официалният отговор на Община Бургас относно запитването на общинския съветник Чанко Мирчев за това защо достъпът на автомобили до сградата е ограничен.

Той бе в контекста на това, че за много хора липсата на таксита в непосредствена близост до автогарата е огромен проблем – някои са трудно подвижни или носят твърде много багаж; през зимата – освен че е студено – е и хлъзгаво.

Поредно изпитание за Община Бургас! Таксиджиите искат достъп до новата автогара ЮГ

От Общината уточняват, че около гарата (в радиус от 100-200 метра, бел.а.) все пак имало таксиметрови стоянки, които били достатъчно удобни.

Те се намират на ул. „Княз Александър Батенберг” – пред входа на Пристанището, и съответно пред входа на жп гарата в Бургас.

Там се намира и центалната автобусна спирка – Терминал „Юг”, от която бургазлии имат достъп буквално до всички точки на града.

Освен това на паркинга на автогарата има и маркирано място за спиране и престой на автомобили, превозващи хора с увреждания, като пропускането на този тип превозни средства се контролирало от диспечера на автогарата.
 


В категории: Бургас