Ботев Пловдив видимо спести сили срещу Лудогорец тази вечер и загуби с 3:0 от домакините. Кристиян Димитров и Лъчо Балтанов бяха оставени на резервната скамейка и дори не се появиха в игра, за да бъдат съхранени. Николай Киров рискува леко като пусна в игра Кардосо и Апостолов, които висяха с по 4 картона, но двамата успяха да се опазят.

Срещата започна с две опасности пред вратата на пловдивчани. Марселиньо имаше възможност да отбележи след центриране отляво, но не уцели добре топката. Малко по-късно Сисиньо шутира с левия крак. Кайзер обаче внимаваше и изби в корнер.
В отбора на „орлите“ след контузия се завръща стражът Пламен Илиев. Аут за двубоя е Козмин Моци, който изтърпява наказание.

В 20-ата минута и Вандерсон опита късмета си. Адриан Попа финтира по лявото крило и центрира към своя съотборник. Бразилецът овладя и шутира, но топката бе парирана от играч на „канарчетата“ и излезе в корнер.

Малко по-късно Клаудио Кешерю напусна принудително терена заради контузия. На негово място влезе Якуб Шверчок.

В 37-ата минута българският шампион излезе напред. Драгош Григоре се разписа от дузпа след нарушение на Кайзер срещу Марселиньо – 1:0!

В 45-ата минута Якуб Шверчок удвои с красиво попадение. Нападателят премина с лекота на скорост Ничев, след което същото направи и с Кайзер. Останал под ъгъл таранът опъна мрежата с прецизен удар по земя за 2:0.

В 76-ата минута Лудогорец създаде първото чисто голово положение за втората част. Попа се пусна по дясното крило и върна към Шварчок, който от чиста позиция прати топката над напречната греда.

Три минути по-късно Шверчок свали към Марселиньо, но бразилецът шутира слабо, като логично за Кайзер не бе проблем да се справи със ситуацията.
Малко преди това Ботев имаше възможност да осъществи контраатака, тъй като Анисе се подхлъзна. Антон Недялков обаче настигна Добрев и не позволи на „жълто-черните“ да застрашат Пламен Илиев.

В 89′ Шверчок направи резултата класически с хубав удар по земя от малък ъгъл.

ЛУДОГОРЕЦ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 3:0

1:0 Григоре 37
2:0 Шверчок 45
3:0 Шверчок 89

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 18. Дяков, 21. Григоре, 28. Кешерю, 44. Горалски, 77. Попа, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 3. Пиргов, 6. Ничев, 24. Марин, 2. Перейра, 16. Шопов, 7. Тонев, 8. Неделев, 10. Доре, 11. Добрев