Нова тройно медицинска-експертиза ще бъде направена на пострадалите от побоя в Крайморие Яни Радулов и Радул Димитров, съобщи майката на едно от момчета Галя Радулова, цитирана от "Флагман".

В основата е решението на съдебния лекар д-р Параско Парасков, че травмите по Яни и Радул са лека телесна повреда. Т.е. – дори да бъдат признати за виновни едва ли ще получат по-тежко наказание от условна присъда. Много е вероятно съдът дори да ги освободи от наказателна отговорност по чл.78а от НК и да се разминат с глоби между 1000 и 2000 лева.В случая и полиция, и прокуратура и съд са безсилни, защото няма как да ги подведат под отговорност, ако медицинското становище е за лека телесна повреда.

„Това, което днес се случи…просто нямам думи! Всеки може да види сина ми и да прецени дали това е лека телесна повреда. Отивам в понеделник в Стара Загора, ще бъде направена тройна съдебно-медицинска експертиза, няма да оставя да ми се подиграват”, категорична е Галя Радулова.

Самата тя вече трети ден не може да си отговори на въпроса как мъже на по 30 години ще нападнат тийнейджъри по този начин и ще се гаврят по този начин с тях.

„Атакували са ги гръб, съборили са ги на земята. Какви са тези т.нар.”мутри”, т.нар.”мъже”, които могат да нападнат по този начин 19-годишни момчета. Те петнят честа на мутрите. Кой мъж ще удари две момчета в гръб, ще ги бие с бокс, ще ги тъпче? Накрая д-р Парасков ще ми каже, че това било лека телесна повреда!”, допълни тя.

Галя Радулова благодари на ОД на МВР за бързото разследване, установяване и задържане на обвиняемите, но силно се съмнява в становището на съдебния лекар, заради което ще търси друго мнение. Ще приложи цялата документация за шевовете на сина й, какви са травмите по скулата и да се види как лекарят е преценил, че това е лека телесна повреда.

Възстановяването на Яни ще продължи няколко месеца. Той бе обезобразен след нападението. Той е студент първи курс по програмиране в Бургаския свободен университет.