Google Pixel 3 е един от най-добрите смартфони, които можете да си поръчате днес, но определено не е по вкуса на всеки. Какво правите, ако телефонът ви е дефектен? Може би го връщате и си чакате парите обратно? Google не мисли така.

Вместо да изпълни точно това желание на недоволен клиент, компанията му изпрати цели девет Pixel 3 устройства. Потребителят сподели за преживяването си в Reddit. Той бе върнал своя бял бъгав Pixel 3 в очакването да му се върнат 900-те долара, които бе платил. Вместо това по пощата е получил девет пъти тази сума под формата на реален хардуер в „Нерозов“ цвят.

Клиентът сподели: „Искам да направя правилния избор и да ги върна. Но не възнамерявам да предприема действия, докато не ми върнат парите. Ако не получа нужната подкрепа, ще се опитам да изпратя допълнителните 9 телефона посредством $1000 COD (кеш-при-доставка)“.

Той допълни, че планира да продаде телефоните собственоръчно, ако Google не реагира. Нужно е да уточним, че в САЩ гражданите имат правото да задържат стоките, които не са поръчали, съгласно FTC. Този потребител дори не е нужно да си прави труда да връща деветте Pixel 3 устройства.

По-късно Google се свърза с клиента, съобщавайки, че е задействал процедурата с връщането на парите. След като цялата сума бъде изплатена, той ще изпрати хардуера обратно на компанията.