Установена е самоличността на мъжа, който снощи загина при срутването на ограда на бившето военно поделение на улица “Ком” в Хасково.

Той е на 57 г. от хасковския квартал “Република”. Както вече съобщихме, загиналият е вървял по тротоара, когато при силен порив на вятъра стената рухнала и го затрупала. Разследването на инцидента е поето от Военна прокуратура. От Министерството на отбраната, което е собственик на стената – убиец съобщиха, че от 2001 г. теренът е с отпаднала необходимост за Българската армия. В дните преди инцидента е започнала процедура за бракуването на сградния фонд, с цел последващо почистване и обезопасяване на района.

През годините община Хасково многократно е сигнализирала за опасната стена, поставяни са и обезопасителни ленти, но хората ги късали. Това не е първият инцидент, разказват живеещите в района. Те са категорични, че безхаберието е довело до трагедията. Преди 8 години рухна друга част от оградата, а доста време преди това били затрупани две момичета. В Хасково има и други бивши казарми, чиито стени са опасни и е въпрос на време и те да рухнат, ако не се предприемат мерки.