Вилнюс. Естония трябва да продължи да координира действията си, за да не разделя единството на балтийските страни и да подхожда внимателно към диалога с Москва, каза литовският външен министър Линас Линкиавичус, като коментира срещата между руския президент Владимир Путин и естонския му колега Керсти Калиулаид, предава РИА Новости.
"Обикновено ние се координираме и действаме обединени. Винаги е по-ефективно, защото винаги ще има опити да ни разделят и да тестват единството на европейските или балтийските страни", каза той.
Ръководителят на литовската дипломация добави, че преди пътуването на Калюлайд в Москва Талин не е предоставил подробна информация за срещата с руския лидер, но Линкиавичус изрази надежда, че Естония ще го направи по-късно.
Калюлайд пристигна на работно посещение в Москва в четвъртък. Това е първото посещение на ръководителя на естонската държава в Русия за осем години. Калюлаид участва в откриването на възстановената историческа сграда на посолството на републиката и се срещна с руския лидер Владимир Путин. Калюлайд покани Путин на Световния конгрес на фино-угрийските народи, който ще се проведе през юни 2020 г. в естонския град Тарту.

Превод и редакция: Юлиян Марков