Белград. Ще преговаряме за Косово и Метохия, каза сръбският президент Александър Вучич, отбелязвайки, че Сърбия иска и се нуждае от тези преговори, но няма да позволи атаките срещу сърбите от Косово или тяхното прогонване, заяви сръбският президент на най-големия проправителствен митинг от кампанията „Бъдеще за Сърбия“, организиран в столицата Белград, пише македонското електронно издание “МКД“ .
"Моля всички в света, не мислете, че защото искаме да говорим, искаме диалог, молим за диалог, не мислете, че ще позволим на никого да напада или да изгони нашите хора от вековните им домове. Никога няма да позволим това да се случи ”, каза Вучич.
За разлика от другите, които, както той каза, винаги се удрят най-силно в гърдите си, той не умее това.
"Но аз ви казвам - ще действам несравнимо по-решително и Сърбия ще победи, дори ако е принудена на отстъпки", каза Вучич.
Той обаче предупреди, че хората трябва да разберат, че не винаги може да получат всичко, което искат, и че не могат да накарат всички останали да мислят като тях.
„Но ние трябва да видим и да разберем как и накъде се движи светът. Нека уважаваме всички останали в региона и заедно с най-добрите отношения с Унгария, Румъния, България и Гърция ще трябва да изградим по-добри отношения както с Черна гора, така и с Северна Македония, и много по-добри отношения с Босна и Херцеговина, без да броим Додик, и с Хърватия ", каза сръбският президент.
Независимо от нападките от всички страни, ние трябва да се успокоим и да демонстрираме нашата сила не чрез реагиране на всичко, , но по един умен начин да се опитаме да спечелим тези хора на наша страна,“ каза Вучич.
„Само ако сме единни, можем да бъдем по-силни, за да привлечем повече инвеститори. С конфликти и спорове няма да получим нищо и ще вложим много енергия, за да направим такива условия за развитието на единен икономически пазар в Западните Балкани, така че камионите да преминават границите много по-бързо от днес ”, каза Вучич.

Превод и редакция: Юлиян Марков