Бургас не е Англия. Защо паркираме вляво на ул. „Константин Фотинов“?

Новата организация на движението на се хареса на живущите в района, те ще организират и подписка


Искаме старата организация на движение, свикнали сме с нея, настояват живущите в района и алармират Флагман

Бургазлии, живущи на току-що реновираната и павирана ул. „Константин Фотинов“, скочиха срещу новата организация на движението. Проблем не е ремонтът, а следствието от него – вече се паркира вляво, вместо по конвенционалния начин – вдясно. Това според хора от района е в тотално противоречие със закона за движение по пътищата и създава  неудобство не само на тях, но и на всички жители на Бургас.

„Не сме в Англия! Тук караме в дясната страна на платното за движение! В закона ясно е казано – паркиране на еднопосочен път се извършва в крайната дясна част на пътното платно, а когато не пречи на движението – може и вляво. С тази нова организация на ул. „Константин Фотинов“ това е нарушено и не е правилно“, казва в писмо до Флагман.БГ наша читателка, живуща на въпросната улица. Тя уточнява още, че всъщност паркирането вляво пречи по всякакъв начин.

„Сега се налага да изградим нови нехарактерни навици и това ще отнеме време. А до тогава, ще бъде хаос - пешеходците също са объркани. Не ми се мисли в летните месеци как ще стигаме до домовете си“, коментира още тя.

Така изглеждаше улицата допреди ремонта – ясно се вижда, че всички паркирали автомобили се намират отдясно

Чия е идеята и какво е подтикнало нарушение, според жители от улицата, на Закона за движението по пътищата, не е ясно. Факт е обаче, че бургазлии искат обратно старата организация на паркиране вдясно по централната улица „Константин Фотинов“. Дали исканията им ще бъдат уважени, при положение, че дори днес вече се чертае пътна маркировка, ще стане ясно на по-късен етап. 

Те са готови да организират и подписка, с която да изразят официално желанието си за промяна.

Флагман очаква отговор от Община Бургас.
 




В категории: Вашият сигнал до ФЛАГМАН