Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри как може да бъде победен холандския гранд, а именно повече физическа борба. Тимът от Амстердам елиминира Ювентус след 1:1 у дома и 2:1 в Торино, а през 2017 година загуби на финала в Лига Европа с 0:2 от водените тогава от Специалния „червени дяволи“.

“Ако срещу Аякс позволиш играта да върви по техния начин, то рискуваш съперникът да се окаже по-силен от теб. В онзи финал обаче ние заложихме на футбол, какъвто те не искаха. Тогава те се оплакваха от здравите единоборства на Маруан Фелайни, оплакваха се и от бавното ни темпо при изграждането на атаките, защото не можеха да се справят с това”, сподели Специалния пред RT Sport.

“Ако холандците стигнат до финал, смятам, че Барса и Ливърпул ще могат да си ги бият със собствения си стил на игра. Но когато нямаш нужната класа, то тогава е важно да предоставиш на Аякс футбол, какъвто те не желаят”, добави португалският треньор, свързван с най-различни тимове след уволнението му от „Олд Трафорд“ през декември.

Аякс се изправя срещу Тотнъм на полуфинал в Шампионската лига, а в другия един срещу друг се срещат Барселона и Ливърпул.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ