Наставникът на женския волейболен отбор на Берое (Стара Загора) Петър Дочев коментира загубата във финала за Купата на България срещу Марица (Пловдив) с 0:3 гейма. Специалистът изрази съжалението си от факта, че състезателките му не са успели да покажат и 50% от възможностите си по време на финала.

"Ние изобщо не влязохме в мача. Категорично Марица бе по-добрият тим и трябва да си го признаем. Тръгнахме колебливо на посрещане, оттам нататък станахме пасивни в атака и лесна плячка за отбора на Марица. Във всички елементи ни превъзхождаха. Трябва да им отдадем заслуженото. Съжалявам, че не показахме и 50% от възможностите си днес. Това бе целогодишен трудно, залужаващ по-красив и стойностен волейбол", започна Дочев.

Запитан за това до каква степен е повлияло това, че Марица постигна по-лесна победа на полуфинала, докато Берое се класира до решителния мач след оспорвана битка с Левски, специалистът обясни:

"Със сигурност и това има своята тежест. Цяла година работим за да стигнем дотук. По-скоро колебание във възможностите ни не позволи да се разгърнем днес. Това, което постигнахме, заслужава адмирации. Съжалявам, че днес не успяхме да покажем най-доброто, което можем".

"Берое е млад проект. За 2 години постигнахме много. Това е проект с бъдеще. Благодарен съм на хората, които стоят зад него – Община Стара Загора, господин Аргиров и господин Григоров. Мисля, че им се отблагодарихме с резултатите ни тази година. Не успяхме във финала, но стореното през годината заслужава адмирации".

"Имаме уверението от хората, от които зависи, че проектът продължава. Ще работим два пъти по-здраво, за да сме фактор, какъвто започнахме да сме тази година. Ще се опитаме да надградим, за да може любителите на волейбола в Стара Загора да се радват на победи и да бъдат неотлъчно до нас".

"В моята глава има много въпросителни. Не искам да коментирам нищо преди да ги изясня – както за моето бъдеще, така и за бъдещето на отбора. Мисля, че на база постигнатото, може да се каже, че продължаваме заедно, но да не избързваме", завърши специалистът.