Ще бъде издигнат паметник на загиналите във войните жители на казанлъшкото село Шейново. Проектът за него бе обсъден и приет на заседание на областната комисия „Военни паметници”.
 
17 депутати предлагат Стара Загора да бъде обявен за Град на Българската бойна слава

Идеята за изграждане на монумента е на Янка Ташева, жител на Шейново. През 2007 г. тя и нейни съмишленици създават инициативен комитет, по-късно се оказва, че той е твърде скъп и събирането на необходимата документация е отложено.  

Дванайсет години по-късно внукът на Ташева–Янко Ташев възражда идеята за паметника, а днес той представи новия проект.
Областна администрация-Стара Загора
С много труд Ташев успява да издири 115 имена на загинали във войните шейновци, организира и подписка от жители на селото. Изготвен е нов идеен проект за паметник с по-малки размери, който е дело на казанлъшкия скулптор Велин Дечков. На 28 февруари Общинският съвет на Казанлък одобрява проекта.
 
Паметникът ще е от врачански камък, с височина 3 м и широчина 2.70 м. Той ще бъде построен в центъра на селото пред стълбите на кметството. На предната страна ще има 4 плочи от черен гранит с имената на загиналите воини и надпис „Българийо, за тебе те умряха“, а на задната ще бъде изписано „От признателно Шейново“.

Според предварителните изчисления, монументът ще струва 20 000 лв. Средствата ще се събират от дарения.        
Областна администрация-Стара Загора
Кристина Алексова, представител на Министерството на отбраната изрази положителното становище на министерството за стартиране на процедурите по реализацията му.