Казват, че ако мъж не е готов за обвързване, колкото и жени да се появят в живота му, той няма да започне връзка с тях. Също така мъжът, който те цени и не иска да те загуби, ще направи всичко, за да е с теб, защото това е истинското предизвикателство, а не това да спечелиш нечие сърце.

Опитвах се да намеря баланса между тези два парадоксални факта. Давах ти време, но и исках повече от теб. Имахме своите добри моменти, смеехме се и имахме силна връзка между нас, но ти си имал това и с много друго жени, а аз с други мъже.

Понякога ми се струва, че бяхме повече приятели, отколкото двойка. Исках това, което имахме, да проработи. Бях изморена от провалени връзки и мимолетни забежки. Не исках да съм сама повече и ти ми даде нещо, за което да се боря.

Ти искаше някой, който да те обича малко повече, да те разбира малко повече.

Осъзнах, че да се боря за нас, беше моята битка, битка за мен самата. Видях, че ти не си щастлив, но се опитваш да си.

Мисля, че когато порастваш, започваш да търсиш комфорт в другите, да се забавляваш с тях или просто да убиваш време. Искаш сигурност. Аз така и не почувствах това. Всичко, което виждах, беше разочарование. Затова си и тръгнах.

Това е проблемът на връзките. Мислиш си, че искаш една определена връзка, но всъщност желаеш нещо напълно различно.

Не знам на какво се дължи, но размислите в празното легло ми насочиха към това, което искам най-силно – да бъда обичана и разбрана.

А ти винаги беше зает с нещо друго, но и да не беше, аз не бях твой приоритет. Аз избрах себе си и това ме убиваше. Тази липса, празнината в мен се усещаше всяка вечер.

Когато видях как се държиш с приятелите си, осъзнах, че само към мен не можеше да си такъв. Как ще обясниш това? Не ни беше писано. Няма друго обяснение.

Благодаря ти, че ме научи, че колкото и да се опитвам да се променя, все някой ще ме отблъсне. Благодарна съм ти и, че ми показа коя съм, какво заслужавам и къде да го намеря. Ти ми даде урок, който няма да забравя. Ти си причината да не се променя. Ти ми напомни да не слушам хората, а мен самата.

Благодаря ти, че ми показа колко заслепена съм била от надеждата, която бе в мен.

Не беше лесно да те забравя, но научих, че е по-добре да разбият сърцето ти и да събереш парчетата след това. Благодаря, че ме доближи към намирането на Единствения.