В китайската социална мрежа Weibo се появиха снимките на разглобения сгъваем смартфон с гъвкав екран Galaxy Fold. Благодарение на тези снимки можем да видим какви има във вътрешността на това интересно мобилно устройство.

В Galaxy Fold са поставени две акумулаторни батерии – в двете половини на корпуса по една. Техните габаритни размери тегло са избрани по такъв начин, че двете половини на смартфона да тежат еднакво и потребителят да не изпитва дискомфорт, когато използва телефона в разгънат вид. Едната акумулаторна батерия е доста по-голяма от другата, като по този начин се постига добър баланс на разгънатия във вид на таблет смартфон.

1 от 4

Снимките показват, че хардуерът на Galaxy Fold е богат и доста сложен. В смартфона се използват два фото модула с по три отделни камери във всеки от тях. Пазарните експерти пресметнаха себестойността на Galaxy Fold и се оказа, че тя превишава $1000 – рекордна себестойност сред всички останали смартфони на пазара.

Не може да се свали екрана на Galaxy Fold без да бъде повреден. Той е покрит не със стъкло, а със специален гъвкав полимерен материал, който се изкривява и поврежда при демонтажа. Именно този слой създаде проблем за журналистите, на които бяха дадени тестови Galaxy Fold за проба и писане на обзори. Оказа се, че екранът на Galaxy Fold бързо се поврежда, ако този слой бъде премахнат. А той доста прилича на протектор и е лесно да стане грешка.