Гражданин е информирал за недобросъвестно отношение от свои съседи, които изхвърлят торбички с отпадаци от терасите си от блок 22 на ул. „Хаджи Димитър Асенов“. Сигнал е получен и за струпване на около 10 чувала строителни отпадъци до контейнер за смет в кв. „Казански“. Констатирано е замърсяване с битови отпадъци в района на западния вход към ДДЛРГ „Българка“.

Собственик на имот в село Богомилово е сигнализирал, че в неговата собственост са изхвърлени чували с едри боклуци от червен автомобил, а в село Арнаутито е извършена проверка и е открино нерегламентирано сметище. На собственика на имота е съставено предписание за почистване на замърсената площ и недопускане на струпване на отпадъци в имота.

За агресивни бездомни кучета е сигнализирано в района на квартал „Самара“, парковете „Митрополит Методий Кусев“ и „Зеления клин“, както и в местността „Съботената кюприя“ и село Богомилово.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 15 до 18 април, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани автомобили в града.