Председателят на групата „Истината за Стара Загора“ в Общинския съвет Янко Янков е кандидат за евродепутат. Той е под номер 16-ти в листата на ПП ВОЛЯ от гражданската квота.

Предложението  за участие е от миналата седмица след личен разговор между Янков, партийния лидер Веселин Марешки и старозагорския депутат от ВОЛЯ Кръстина Таскова.

„ВОЛЯ винаги е била част от европейското семейство "Движение Европа на нациите и свободите". Те искат в ЕП да отидат хора, които са рапознаваеми, имат мнение и знаят как да го защитят. ВОЛЯ остана единствената националистическа партия у нас, която защитава ценностите, свързани със семейството, децата и се обяви срещу неприсъщи за нас българите идеологии и конвенции.  Партията е против мигрантските вълни, които обхванаха големи държави като Германия и Франция, засягат и нашата страна. Ние сме против  мигрантите  да бъдат заселвани тук.

Това са все позиции, които аз също защитавам и изповядвам и затова приех да бъда част от листата на ВОЛЯ.

Аз отговарям и на визията, която те искат за България в Европа-не съм безличен, не съм човек, който си мълчи, имам собствено мнение и виждане, което изразявам свободно без да спазвам партийни повели“, обясни мотивите, заради които приел участието си в листата за евровота Янков.


Той припомни, че до момента е бил областен председател само на „България без цензура“-партията на Николай Бареков.

На местните избори „Истината за Стара Загора“ ще участва, но в какъв формат ще решат структурите на свои събрания. Много е рано да кажа дали ще се кандидатирам за кмет на Стара Загора, тъй като има много фактори, които ще повлияят на това решение, обясни Янков, според когото окончателен отговор ще има след вота за ЕП.  „Тези избори са показателни и ще дадат решаващ наклон за местния вот. Всичко, което се казва предварително ще бъде без покритие, хвърлени във въздуха думи“, коментира Янков.

Какво още сподели той чуйте в прикачения звуков файл.