Стартирането на осмия сезон на филма „Игра на тронове“ привлече за HBO общо около 17,4 милиона зрители, което е абсолютен рекорд за телевизионния канал. Но това се отнася за легалното гледане на филма чрез кабелните телевизии и стрийм услугите.

Отдавна се знае, че „Игра на тронове“ стабилно е най-тегленият от пиратските торент тракери филм. След връщането на филма в ефир, той моментално отново стана най-тегленото заглавие. Специалистите на аналитичната компания MUSO обявиха, че през първото денонощие след излизането на „Игра на тронове“, филмът е бил нелегално гледан над 55 милиона пъти.

Най-популярният нелегален начин за гледане на филма са онлайн кината, в които не се налага свалянето на каквото и да било, а трябва само да се гледа. 76,5% от всички пиратски гледания на филма са на онлайн кината. Делът на публичните торен тракери е 10,8%, още 12,2% се дължат на изтеглени от интернет копия на филма, а 0,5% са от затворените за обикновените потребители торент тракери.

Ако се спрем на разпределенията на пиратското гледане по държави, Индия е на първо място с 10 милиона души, гледали началото на осмия сезон. На второ място е Китай с 5 милиона, а на трето е САЩ с 4 милиона нелегални прегледа на „Игра на тронове“. Това, че на първите места са Индия и Китай никого не учудва, понеже в тези страни легалният достъп до филмите на HBO е твърде труден. Но изглежда, че и в САЩ обичат да гледат пиратско съдържание.