Компанията iDrink, създател на едноименното мобилно приложение, заяви, че съвсем скоро ще представи нов гласови асистент с нестандартни и доста необичайни възможности.

Това е гласовият помощник Саньок, който ще синхронизира данните за местоположението на потребителя с баровете и ресторантите наоколо и ще предлага на хората да пийнат нещо.

Ще се използват данните, натрупани от мобилното приложение iDrink, като приложението ще се съобразява с историята на вече изпитите спиртни напитки. Ако потребителят не е използвал това приложение и/или историята на напитките е нулева, iDrink ще предлага спиртни напитки и коктейли от топ-10 класацията, докато не се сформира базата данни с предпочитанията на конкретния човек. Гласовият помощник ще се активира с командата „Саньок, вино“ (кафе или друга напитка). На помощника може просто да се каже „Саньок, искам да пийна„.

Сега компанията провежда кастинг за най-подходящите гласове за новия виртуален помощник. Не е изключено той да бъде озвучен от някой много добре познат на публиката глас, като например гласът на Михаил Боярски или на Сергей Шнуров. На тях вече са изпратени официални предложения.

Предвижда се първата версия на Саньок да излезе за Android и iOS още тази година. За неговото използване е необходимо да бъде инсталирано безплатното приложение iDrink. Компанията ще даде възможност на всички да обучават гласовия помощник Саньок на нови навици.