Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски бе много доволен от представянето на неговия тим при победата с 4:0 над Септевмри в първи полуфинал от Купата на България. Босът на “смърфовете” е на мнение, че ако неговите футболисти играят така всеки мач, ще станат съвсем скоро шампиони.
“Можеше да бъде и 5:0. Добър резултат, но важното е, че играхме добре. Играха със сърце момчетата. Така ако се играе всеки път, скоро ще станем шампиони. Това е млад отбор. Повечето играчи са под 25 години. Когато има спектакъл, ще има и публика. Когато има лежерна игра, кой ще дойде да гледа заспали чувства. Аз града, а не разграждам. Като минем през следващия мач и след това ще мислим за финала. Ако има пловдивски финал в София, ще ги бием Ботев и там”, каза Крушарски след успеха.

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев подчерта, че задачата по класиране във финала за Купата на България не е приключена въпреки разгрома 4:0 над Септември в първия полуфинален мач. 31-годишният нападател призна, че предпочита Ботев Пловдив за противник в евентуалния финал и разкри защо пофлиртува с камерите след своето попадение от дузпа, което зададе тона за домакините.

Оказа се, че днес синът на Илиев празнува първия си рожден ден и този факт го е заредил с допълнителна емоция.

„Залогът бе изключително голям. Локомотив има прекрасен шанс да играе финал за Купата, което не се е случвало от 2014-а, мисля. Зажаднял е отборът за големи мачове. Не оставихме нищо на случайността. Радвам се, че не допуснахме гол, защото въпреки силната игра в нападение допуснахме две опасни ситуации пред нашата врата. Благодаря на нашия вратар, който спаси. Четирите гола бяха най-малкото, с което Септември се измъкна. Още през първото полувреме можеше да вкараме 2-3 гола. Радвам се, че влезе и четвъртият гол. Трябва да излезем за победа и във втория мач, да си свършим работата и тогава да мислим за бъдещето”, коментира Илиев.

„За мен този мач е по-специален, защото синът ми навършва 1 годинка днес. По-прекрасен ден не мога да си представя. Поздравявам него и моята съпруга. Благодаря на момчетата, че извоюваха тази победа. Агресията, футболът, който показахме през първото полувреме – ето затова хората идват на стадиона. Надявам се трибуните за в бъдеще да бъдат още по-пълни. Всяка една победа се обезсмисля, ако не я празнуваме със собствените ни невероятни фенове. Просто емоцията е двойно по-голяма тогава.”

„Такава възможност не се отваря всеки ден, казах го в съблекалнята. Имахме доза шанс в четвъртфинала, където Илко Пиргов имаше страхотни намеси. Има още една крачка до финала, трябва да завършим започнатото. Локомотив не всеки ден играе финал. Имаме и първенство пред нас, нещата се развиват добре. Към края на сезона влизаме в добра форма и в точния момент идват тези добри игри. Дано да сме здрави и да продължаваме така.”

„Каквито и претенции да имат от Септември, на терена показахме на какво сме способни. Резултатът е ясен. Претенции имам и аз във всеки мач.”

„Още преди жребия за четвъртфиналите казах, че искам да срещнем Ботев за Купата. Какво по-добро от един пловдивски финал? Ботев преди няколко години зарадваха феновете си, като спечелиха Купата, сега защо ние да не го направим? В един мач срещу Ботев имаме по-добри шансове. ЦСКА е по-добър тим от Ботев във всяко едно отношение. Пожелавам си финал срещу Ботев, но първо трябва да си свършим работата докрай срещу Септември”, завърши Илиев.

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович заяви, че ако отборът се класира на финала за Купата на България, трябва да спечели трофея.

„Смърфовете“ спечелиха с 4:0 срещу Септември в първата полуфинална среща, която се игра под тепетата.

„Противникът имаше първия 100% шанс. Имахме малко късмет. Димитър Илиев вдигна отбора. Вкарахме гол в правилния момент. Правихме с топката това, което искахме и всичко вървеше, както искахме“, коментира Акрапович.

„През второто полувреме паднахме малко, защото футболистите не са подготвени така, както ми се иска. Направиха страхотен мач. Много благодаря на публиката“, добави треньорът на Локомотив Пловдив.

„Това е първи мач. Имаме още един мач срещу Септември и трябва да подходим сериозно. Имаме солидна преднина, но трябва да подходим сериозно. И те имаха три страхотни шанса, но Мартин Луков се справи добре“, допълни наставникът на пловдивчани.

„Трябва да подходим с респект към съперника за втория двубой. Мисля, че вторият мач ще бъде много труден. Ако се класираме на финала, трябва да спечелим купата“, каза още Акрапович.

Треньорът на Локомотив Пловдив си пожела на финала за Купата на България Ботев Пловдив.