Сигнал до Флагман.бг: Любима на богат ресторантьор блъска с ауди две коли, МВР я укрива?

32-годишният барман Иван Василев твърди, че фактическата обстановка около инцидента е различна от описаното в РУП-Поморие


Инцидентът е на кръговото в района на Ахелой, след което дамата изфучава с мръсна газ към Каблешково

В редакцията на Флагман.бг дойде 32-годишният бургазлия Иван Василев, според когото органите на реда умишлено прикриват водач на лимузина, станал причина за ПТП на кръговото кръсовище по новия път Поморие-Слънчев бряг.

Инцидентът става на 4 юли 2018 година, в района на Ахелой. Вечерта, около 24 часа, барманът Иван Василев пътувал със своя автомобил "Сеат Ибиза”, прибирал се след работа. Малко преди да стигне до кръговото, пред него се движи друг автомобил – Мазда, а в огледалото за задно виждaне забелязва светещи фарове на кола, движеща се твърде бързо към кръстовището. Докато осъзнае какво става, возилото, идващо зад него, буквално го помита,  Иван удря  задния ляв калник маздата пред него.

От мистериозното возило – Ауди А 8, слизат две дами, които панирани от ситуацията и щетите, които са произвели, бързо напускат местопроизшествието, като не изчакват да дойде екип на КАТ.

„Аудито мина от лявата ми страна и мантинелата. Щеше да мине директно през кръговото. Наби спирачки и ме удари. Беше с такава скорост, че изора острова и спря чак на изхода за Каблешково. Гръмнаха и двете въздушни възглавници на моята кола. Излязох. Зарадвах се, че съм жив”, разказа пред репортер на Флагман.бг Иван Василев.

Сеатът и Маздата са с доста големи материални щети

През това време две жени, на видима възраст около 30-35 години, отпрашили в посока Каблешково и оставили водачите на Сеата и Маздата сами да се оправят с последиците. На място пристигнал  екип на КАТ, който тествал двамата водачи за алкохол. Казали им, че до 2-3 дена ще бъде ясна самоличността на собственика на Аудито, тъй като по пътя има достатъчно камери за видеонаблюдение. Освен това двамата потърпевши водачи предали и регистрационния номер на аудито.

Междувременно шофьорката на Маздата – Деница Т., пуска пост в популярната фейсбук група „Шофьори Бургас”, като посочва, че издирва сиво Ауди А8, с удар между двете врати. И докато Иван чака резултат от органите на реда в Поморие, в социалната група само за 1 ден колата е издирена. Случаен потребител от мрежата заснел немското возило, паркирано в центъра на Бургас, близо до Първо районно управление, а отличителните белези изцяло съвпаднали.

Аудито бързо е открито в района на Първо РУП в Бургас. Вратите му са ударени,
регистрационният номер е същият

Иван отишъл веднага РУП-Поморие, за да ги извести за местонахождението на колата, разговарял с поморийския полицейски инспектор Димитров, дал му снимките, след което получил уверение, че ще се постараят да издирят виновното лице.

Нищо подобно не се случило обаче. Явил се собственикът на колата в РУП-Поморие и казал, че това са щети от инцидент в София, а пък камерите за видеонаблюдение по пътя не са засичали такава кола в този период от време.  Барманът Иван Василев, вече амбициран сериозно в разобличаването на виновната шофьорка, установява по свои канали кой я покровителства - собственикът на аудито се оказва известен ресторантьор.

Отишъл при директора на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Обяснил му ситуацията, след което е била разпоредена вътрешна проверка, но и тя не дала резултата, който той очаквал. Човекът не получил писмен отговор на жалбата си, затова отново отишъл при директора на Областната дирекция.

По думите на Иван Василев униформените умишлено укриват и до ден-днешен  собственика на Аудито. Според него колата е била управлявана от любовницата на ресторантьора. Нещо повече -  Иван е сигурен, че в периода, когато е станало ПТП-то лъскавият автомобил е бил с изтекла застраховка „Гражданска отговорност”.

Убеден съм, че искат да го прикрият", посочва още барманът. Чашата преляла, когато служителите от РУП-Поморие му дали да подпише попълнен протокол за пътно произшествие, в който ситуацията била съвсем друга. Обяснили му, че така е най-добре по отношение погасяването на щетите за него и за другата собственичка на пострадалата Мазда. И дваматакатегорично отказали да подпишат подобен фалшив документ.

И така, вече 10 месеца бургазлията, се бори, за да докаже, че кола-беглец с две млади дами е имало през онази нощ, също така кой е собственикът и че е време да си понесе съответната отговорност.


В категории: Вашият сигнал до ФЛАГМАН